2 comments on “Calles Rögletips

 1. Tjenare. Tack för ett bra inlägg med nyttig info!. Svänger nog förbi kompaniet för att snacka lite innan jag drar dit och då kommer min undran vara mest över tackel tips ( inköp osv ). Men det tar vi då :D.

  Har en liten fråga ang mina spöval ( det som finns tillgängligt hemma i mitt fall )

  Drennan carp feeder road ( 1 och 2 oz toppar ) . 10 fot. Anpassad för att kasta små och medium feeders upp till 40 m. Dvs ett ganska standard feederspö.

  Samt ett method feeder spö jag haft i min ägo av okänt märke ( eller ja , kallas för TaktiX 4 method feeder ) som drennan hade inne i sitt lager i malmö för en massa år sedan som jag fick. Styrkan på topparna är jag osäker på. 2-3 kanske?. 13 fots långt. Till det har jag en baitrunner Shimano Dl rulle som jag använder till gäddmetet ( en extra spole och nylon lina kan jag använda det till braxen metet ).

  Vilken spö hade du valt?. Kanske en svår fråga att ställa. Tack från ovan.

  • Tjena,

   Jag skulle rekommendera att du först väljer hur du vill fiska. Vill du t.ex. fiska med larm eller vill du fiska aktivt? Ska du fiska nära land eller längre ut? Om du ska fiska aktivt med feeder så skulle jag absolut välja 13 ft Taktix. Då har du lite mer stuns i klingan och några meter extra i kasten. På så vis kan du försöka hitta fisken och sen fiska på dem, även om de går långt ut. En färsk och fin nylon fungerar utmärkt.

   Skitfiske

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>